Onze chocolade producten bevatten melk, soja en alcohol (sommige vullingen) en kunnen sporen van pinda's, noten en gluten bevattende granen bevatten.
Wij gebruiken uitsluitend eerlijke chocolade van Callebaut in samenwerking met de Cacao Horizons Foundation. De chocolade komt met name uit West-Afrika. Klik hier voor meer informatie.

Witte Chocolade
Wij werken met de meest zijdezachte en romige witte chocolade in het assortiment van Callebaut. Proef het verschil met de chocolade die je gewend bent!
Cacao min. 32%. Suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma.

Melk Chocolade
Cacao min. 33,6%. Suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma.

Pure Chocolade
Cacao min. 54,5%. Cacaomassa, suiker, cacaoboter, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma.

Gold Chocolade
Cacao min. 30,4%. Suiker, volle melkpoeder, melksuiker, weipoeder, magere melkpoeder, gekarameliseerde suiker, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma, zout.

Ruby Chocolade
Cacao min. 47,3%. Suiker, cacaoboter, magere melkpoeder, volle melkpoeder, cacaomassa, emulgator: sojalecithine, voedingszuur: citroenzuur, natuurlijk vanille aroma.
Voor de betaling maken wij gebruiken van de diensten onze Payment Service Providers. Je kunt kiezen uit een groot aantal veilige betaalmogelijkheden:

- iDeal, Bancontact
- Visa, Mastercard, Maestro, Amex
- PayPal
- Apple Pay, Google Pay, Shop Pay
- Factuur voor zakelijke klanten (stuur ons een e-mail voor meer info over de voorwaarden)
- Cadeaubon
Als onze chocolatiers nog niet zijn begonnen met je bestelling, kunnen we deze nog wijzigen.
Stuur een e-mail naar info@choconista.nl en vermeld daarin je bestelnummer en welke producten je liever in plaats van de eerder bestelde producten ontvangt.
We laten je dan weten of we de bestelling nog hebben kunnen aanpassen of dat deze helaas al is verwerkt.
Dat kan! Mail dan graag je bestelling naar info@choconista.nl en geef daarbij aan welke producten naar welke adressen verstuurd moeten worden (bij veel adressen is een bijgevoegde spreadsheet handig).
We mailen je dan een orderbevestiging die we na ontvangst van je betaling gelijk voor je gaan verzorgen.
Dat kan! Bij het afrekenen kun je de verzendkosten berekenen.
Dat is erg vervelend, waarvoor onze excuses!

We proberen de chocolade zo goed mogelijk te verpakken. Helaas kan het bij de verwerking en bezorging door PostNL gebeuren dat niet voorzichtig genoeg met een pakketje wordt omgegaan en chocolade beschadigd raakt. Gelukkig blijft de chocolade even lekker van smaak!

Wil je de chocolade cadeau geven en vind je dit toch een probleem? Stuur dan een mailtje naar info@choconista.nl met vermelding van je bestelnummer, dan kijken we hoe we dit kunnen oplossen.
Als je met iDeal probeert te betalen, controleer dan hier of er niet toevallig een storing bij je bank is.

Zo niet, stuur dan een mail met vermelding van de foutmelding en je bestelnummer naar info@choconista.nl, dan gaan we uitzoeken wat er fout gaat. Indien nodig handelen we de bestelling via de mail af.
Direct na je bestelling, ontvang je automatisch een bestelbevestiging. Zodra we het pakketje aan PostNL hebben overgedragen, ontvang je een e-mail met een track en trace code waarmee je de verzending van je pakketje kunt volgen. Controleer je spambox als je deze e-mail niet kunt vinden.
Voor vragen over de bezorging van het pakketje kan je contact opnemen met de klantenservice van PostNL.

Heb je het pakketje vier werkdagen na ontvangst van de e-mail met de track en trace code nog steeds niet ontvangen en kan PostNL geen duidelijkheid geven over de status, stuur dan een mailtje naar info@choconista.nl met vermelding van je bestelnummer, dan gaan we het voor je uitzoeken!
In principe adviseren wij solid chocolade (zonder vullingen) niet langer dan 3 maanden te bewaren, mits je de chocolade goed bewaart en de verleiding kunt weerstaan!

Gevulde chocolade adviseren we binnen 2 weken op te eten omdat de vullingen een beperkte houdbaarheid hebben.

Belangrijk is chocolade op een droge, donkere, geurloze en koele (12-18 graden) plek te bewaren. Bewaar chocolade nooit in de koelkast of blootgesteld aan zonlicht.
De bereiding van chocolade is een nauwkeurig proces waarbij cacaoboter en suiker kristallen eerst worden gescheiden en vervolgens weer worden samengevoegd (tempereren) om deze vervolgens als perfecte chocolade te laten uitharden.

Bij hogere en wisselende temperaturen komt cacaoboter naar de oppervlakte van de chocolade. Bij het afkoelen kristalliseert deze cacaoboter vervolgens en vormt zo een wit laagje vetkristallen op de chocolade, ook wel fatbloom of vetrijp genoemd.

Een te hoge luchtvochtigheid leidt ook tot een witte waas op je chocolade. Door het vocht komen er suikerkristallen uit de chocolade los. Bij het verdampen van het vocht blijven deze suikerkristallen op de chocolade achter. Dit wordt sugarbloom of suikerrijp genoemd. Om die reden is een (normale) koelkast dus ook geen goede bewaarplek voor chocola.

Gelukkig kun je de chocolade met een witte waas nog wel met een gerust hart eten, ondanks dat deze er dan minder smakelijk uitziet. De chocolade is niet bedorven of beschimmeld. Doordat de kristallen beschadigd zijn, is de kwaliteit wel minder geworden.
Alle chocolade wordt met liefde en plezier in onze chocolade studio met de hand gemaakt en geschilderd. We doen er alles aan om de chocolade in perfecte staat bij je te laten bezorgen. Jouw tevredenheid staat bij ons dus voorop! Om die reden bieden we dan ook een 100% Happiness Garantie.

Als je, om welke reden dan ook, niet helemaal tevreden bent, neem dan gewoon contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@choconista.nl met vermelding van je bestelnummer. Wij zullen je chocolade cadeau dan vervangen door hetzelfde of een ander cadeau of terugbetalen.
Vanuit hygiëne-oogpunt en het feit dat onze chocolade op bestelling wordt gemaakt en een beperkte houdbaarheid heeft, kan chocolade niet worden geretourneerd.

We doen er alles aan om je bestelling in perfecte staat bij je te laten bezorgen en jouw tevredenheid staat bij ons voorop! Om die reden bieden we dan ook een 100% Happiness Garantie.

Als je, om welke reden dan ook, niet helemaal tevreden bent, neem dan gewoon contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@choconista.nl met vermelding van je bestelnummer. Wij zullen je chocolade cadeau dan vervangen door hetzelfde of een ander cadeau of terugbetalen.