Choconista op een Missie:
Choconista ontwerpt met name voor de moderne zelfverzekerde vrouw die weet wat ze wil en vooral wat ze lekker vindt: chocolade van goede kwaliteit. Onze missie is om collecties te maken die vrouwen inspireren, genietmomenten geven en schoonheid vieren. Onze gedrevenheid om chocolade uit West-Afrika te gebruiken, is dat we daardoor vrouwen in Afrika kunnen steunen. In West-Afrika is niet meer dan 5% van de boeren vrouw en slechts 33% van de vrouwen heeft een baan die daadwerkelijk inkomen genereert. Goed voor hun gezin zorgen blijft vaak hun topprioriteit. Onderzoek wijst uit dat het succes van een vrouw een krachtige katalysator is voor het verbeteren van het onderwijs en de gezondheid van hun kinderen. Daarom draagt investeren in deze vrouwen niet alleen bij aan hun ontwikkeling, maar ook aan de volgende generaties.
Naomi is één van deze vrouwen. Ze had het moeilijk om op een comfortabele manier voor haar gezin te zorgen. Drie jaar geleden was ze vastbesloten om haar verhaal een andere wending te geven. Naomi sloot zich aan bij het Cocoa Horizons programma waar ze gebruik kon maken van de agro-bosbouw trainingsmodule om geleidelijk aan haar plantage en financiën te werken. Vandaag oogst ze niet alleen met trots bonen van hogere kwaliteit, maar ook andere gewassen zoals cassave en weegbree die ze kan verkopen voor een extra inkomen en om haar familie te voeden. Ze werkt ook als inkoopmedewerker bij één van de grootste cacao aankoopcentrales in haar district en is vastbesloten om haar financiële onafhankelijkheid verder uit te breiden.
Cacaobonen zijn de broodwinning van duizenden mensen in West-Afrika. Hun vakmanschap ligt aan de basis van de unieke Callebaut chocolade smaak. Elke dag opnieuw zien we de uitdagingen waar ze mee worden geconfronteerd. Armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding zijn veelvoorkomend. Onze keuze voor goede chocolade is een keuze voor het welzijn van de cacaoboeren. Voor de Finest Belgian Chocolate range, wordt enkel 100% duurzame cacao gebruikt. Een gedeelte van de opbrengst wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Door de samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation, welke direct samenwerkt met de boeren en hun gemeenschap, worden ze ondersteund met trainingen en dragen we zo bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren. Laten we deze uitdagingen samen aangaan en de lokale gemeenschappen ondersteunen.