Choconista Oprichtster
Een voorliefde voor koken en een grote passie voor creativiteit. Margreet van der Mooren voltooide een chef-kok opleiding waar ze een wereld van creatieve mogelijkheden op het gebied van kleuren in de gastronomie ontdekte. Toen ze erachter kwam dat ze een ‘kleuren chef’ was, wilde ze meer en volgde ze de Chocolatier opleiding waar ze verliefd werd op het met de hand kleuren van chocolade. Dat was het begin van haar carrière als ‘Choconista’, een chocolade styliste die dol is op de geheimen van deze prachtige delicatesse. Via Choconista.nl kunnen haar prachtige chocolade creaties nu overal in de wereld worden bezorgd.

‘Ik ben gezegend met de kans om van mijn passie mijn beroep te maken.’
Margreet van der Mooren
Chocolade ontmoet mode
Choconista is een in Nederland gevestigd Chocolate Couture bedrijf. Choconista is een samenvoeging van Choco en Fashionista. Chocolate Couture staat voor Chocolade Haute Couture, handgemaakte chocolade kunstwerken. Als Choco Fashionista volgen we de laatste trends in haute couture, kunst, design, reizen en eten om de echte liefhebbers van chocolade te blijven verrassen. Met heel veel plezier maken wij onze chocolade op de ouderwetse manier – in kleine handgemaakte batches. Het heeft dan ook wel iets speciaals als je je kunt onderscheiden van de massa. Bij Choconista hebben we genoeg inspiratie en ideeën om elke dag weer prachtige en luxe chocolade boxen te ontwerpen.

Choconista heeft de klassieke chocoladedoos opnieuw uitgevonden met unieke thema's in de meest onverwachte vormen en decoraties. Van stijlvolle boxen geïnspireerd op de grootste modehuizen tot en met cadeaus voor speciale gelegenheden. Elk artistiek cadeau vertelt zijn eigen verhaal die je voor dat ene momentje even naar een andere wereld brengt. Elk creatief vormgegeven cadeau is een stijlvolle en gedenkwaardige ervaring doordat de chocolade in de mooiste kleuren met de hand is geschilderd en een onverwachte lekkernij is. Wil je iemand verrassen, geef dan een smakelijke cadeau box als verassing aan je dierbaren, of aan jezelf!
Choconista ontwerpstudio
We werken uitsluitend met de beste Belgische chocolade met een fantastische smaakbeleving, zoals melk, pure en fluweelzachte witte chocolade die in je mond smelt. Terwijl sommigen zeggen dat de chocolaatjes (bijna) te mooi zijn om op te eten, worden de bonbons geprezen om het mooie kleurenpalet en geven ze iedereen een glimlach als de chocoladedoos wordt geopend.

Onder creatieve leiding van oprichtster Margreet van der Mooren worden in de Choconista ontwerpstudio nieuwe collecties bedacht en - net als bij mode - seizoenscollecties gelanceerd die een lust zijn voor het oog en de smaakpapillen. De chocolaatjes worden uitgestald in elegante dozen en voorzien van stijlvolle glossy cadeaukaarten. In een wereld waar ‘mode’ een groot deel van ons leven is, is ons doel om als Choconista chocoladeliefhebbers geïnspireerd te houden.